Sprogimas

Kaip tinkamai naudoti oro kondicionierius?

kondicUž lango vis dažniau pasirodanti saulė primena, kad greitai ateis ir vasara, kuri kartais būna kur kas kaitresnė nei norisi. Džiugu, kad tuomet yra įvairiausių mikroklimato kūrimo priemonių, kurios ne tik gerina buvimo namuose kokybę, tačiau taip pat ir užtikrina, kad bus galima išvengti karščio sukeliamų sveikatos problemų. Efektyviausia namų vėsinimo įranga yra oro kondicionieriai, kurie dėl mažėjančių kainų yra prieinami daugeliui.

Optimali įrangos montavimo vieta

Svarbu ne tik įsigyti tokius oro kondicionierius, kurie atitinka Jūsų būsto bei asmeninius poreikius, tačiau taip pat ir pasirūpinti tinkama jų montavimo vieta. Geriausia montavimo darbus palikti specialistams, kurie dažniausiai pateikia rekomendacijas ir dėl montavimo vietos, ir apskritai tinkamai atlieka darbus, tad įranga tarnauja našiai.

Bene pati svarbiausia taisyklė yra nemontuoti oro kondicionierių ten, kur buriasi žmonės, tai yra, virš sofos, stalų arba panašiai. Svarbu, kad vėsus oras tolygiai pasiskirstytų po patalpą, tačiau jo putimo kryptis negali būti atsukta į žmones. Jeigu srovė bus pučiama tiesiai į žmones - kyla peršalimo rizika. Tinkama montavimo vieta - tikrai padės to išvengti.

Oro kondicionieriaus pasirinkimas

Svarbu ne tik tinkama montavimo vieta, tačiau taip pat ir kokybiška įranga, kuri savo galingumu bei kitais techniniais parametrais atitinka Jūsų poreikius. Renkantis geriausia yra tartis su specialistais, kurie ir internetu suteikia nemokamus patarimus, atsako į klausimus, kurie gali padėti geriau suprasti - kokia įranga labiausiai tinka Jūsų namams.

Žinoma, svarbiausias aspektas yra galingumas, kuris vertinamas pagal tai - kiek žmonių gyvena namuose, taip pat, koks yra patalpų plotas, būsto energinė klasė. Didesnėse erdvėse reikia ir galingesnės įrangos. Tačiau nepamirškite, kad ji veikia elektros pagalba, tad greta galingumo aspektų taip pat reikia žiūrėti - kokia yra energijos suvartojimo klasė. Taip pat susipažinkite ir su oro kondicionierių tipais. Dažniausiai labiausiai mėgstami yra sieniniai, tačiau geras pasirinkimas ir grindiniai, lubiniai, galima įsigyti mobilius, kurių stovėjimo vieta gali būti keičiama pagal poreikius.

Galiausiai, visada labiausiai verta pirkti tuos oro kondicionierius, kurie yra žinomų gamintojų: Airwell, HTW, Daikin, Cooper&Hunter bei daugelis kitų, kurie vertinami pačių lietuvių.

Tinkamas temperatūros nustatymas

Siekiant išvengti neigiamo oro kondicionieriaus poveikio žmogui - svarbu, kad patalpose būtų nustatyta ne per žema temperatūra. Dažniausiai iš po didelės kaitros norisi kuo greičiau atvėsinti patalpas, tad nustatoma vos +20 laipsnių temperatūra patalpose, kai lauke ji siekia +30 ir daugiau. Jeigu visą laiką būsite patalpose - temperatūra nebus per žema, tačiau jeigu reguliariai eisite į lauką - dėl didelio temperatūrų skirtumo Jūsų organizmas gali peršalti, dažniausiai atsiranda sloga.

Geriausia yra nustatyti tokią temperatūrą, kurios skirtumas tarp esamos patalpose ir lauke, būtų ne didesnė nei 5 laipsniai. Tai yra optimalus skirtumas, kuris leis išvengti peršalimo ir tokiu atveju, kai tenka būti patalpose ir lauke - dažnai. Temperatūros skirtumai nebus per dideli Jūsų organizmui, tad ir nebus neigiamo poveikio .

Oro kondicionieriai – sveikatai

Svarbu suprasti, kad oro kondicionieriai yra ne tik komfortas, tačiau taip pat ir sveikata. Dėl kaitros kenčia daugelis žmonių, ypač maži vaikai, senyvo amžiaus asmenys ir augintiniai. Svarbu, kad patalpose būtų optimalus mikroklimatas, kuris leistų išvengti kankinančio galvos skausmo, kuris gali užklupti dėl karščio bangų, taip pat ir širdies permušimų, kurie dažniausiai pasitaiko asmenims, kurių KMI yra didesnis nei vidutinis.

23-195b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode