Sprogimas

Kokiais atvejais į urologą verta kreiptis moterims?

Kaip žinia, savo sveikata turime rūpintis patys. Tačiau taip pat nereikia pamiršti, kad mūsų sveikata rūpinasi įvairūs specialistai. Urologas – vienas jų. Belieka tik pridurti, kad dauguma žmonių galvoja, jog į šį specialistą kreipiasi tik vyrai, tuomet, kai susiduria su inkstų, sėklidžių, potencijos, varpos ligomis ar sutrikimais. Tačiau tai – netiesa: verta akcentuoti, kad šio specialisto paslaugos gali būti reikalingos ir moterims. Taigi, aptarkime atvejus, kuomet moterims verta kreiptis į šį specialistą.

 

Vienas iš atvejų, kuomet moteriai verta kreiptis į urologą, yra inkstų akmenys. Nors inkstų akmenligė labai dažnai kamuoja vyrus, šios ligos atvejų pasitaiko ir moterims. Kai situacija – ypač prasta, verta kreiptis į urologą, kad būtų atlikti reikiami tyrimai bei paskirtas gydymas. Taip pat svarbu akcentuoti, kad tam tikros profilaktinės priemonėmis gali sumažinti šios ligos tikimybę. Gerybiniai ar piktybiniai navikai gali atrasti įvairiuose žmogaus organuose. Na, o šlapimtakiai – viena jų. Belieka tik pridurti, kad urologas yra specialistas, kuris priima sprendimus, susijusius su gerybinių ar piktybinių šlapimtakių navikų gydymu.

Pernelyg dažnas šlapinimasis arba jo nelaikymas ypač gali pabloginti įprastą gyvenimo kokybę ir nors taip gali nutikti dėl įvairių priežasčių, dažniausiai taip pat yra pravartu apsilankyti pas urologą.

Lytiškai plintančios infekcijos yra dar viena priežastis kodėl moterims reikėtų apsilankyti pas šios srities specialistą. Jei pastebite tokius požymius kaip nebūdingas išskyras ar lytinių organų niežulį, gali būti, kad jus yra reikalingas gydymas nuo lytiškai plintančios infekcijos. 

Taigi, jei jus kamuoja išvardintos problemos, urologo konsultacija – puikus sprendimas. Daugiau informacijos rasite https://www.homosanus.lt/urologo-konsultacija

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad kiekviena moteris turi savimi ypač atsakingai rūpintis ir skirti pakankamai dėmesio savo sveikatos puoselėjimui. Net ir tuo atveju, jei jaučiatės sveika ar nepastebite jokių nerimą keliančių ženklų, nepamirškite ir profilaktinių patikrų. Tai – ne tik puiki galimybė įsitikinti, kad esate sveika, bet ir taip – leidžia užkirsti kelią įvairiems sutrikimams bei negalavimams, pastebėti juos laiku bei užtikrinti ypač efektyvų gydymą.  Taigi, atsakingai rūpinkitės savimi bei išlikite sveikos. 

23-195a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode