Parama dėkojame




sirgaliusPirmadienio vakarą Atėnų pakraštyje per muštynes su Kroatijos klubo Zagrebo „Dinamo“ sirgaliais peiliu buvo subadytas graikų futbolo sirgalius, pranešė policija. Dar mažiausiai šeši žmonės buvo sužeisti.

Anot pareigūnų, 22 metų vyras iš stadiono Nea Filadelfijoje buvo nuvežtas į Atėnų ligoninę, kur mirė.

Muštynės kilo prieš UEFA Čempionų lygos trečiojo atrankos etapo rungtynes tarp šeimininkų Atėnų AEK ir Kroatijos klubo Zagrebo „Dinamo“.

„Prie Nea Filadelfijos stadiono įvyko rimtas incidentas, – teigė Graikijos policija. – Jaunas graikas buvo mirtinai subadytas peiliu, o dar šeši sužeisti žmonės yra ligoninėje.“

Policija pranešė, kad po susirėmimo buvo sulaikyti 83 žmonės.

Smurtas ne kartą yra lydėjęs Graikijos futbolo rungtynes, o praėjusiais metais vyriausybė padidino maksimalią bausmę už sirgalių smurto nusikaltimus nuo šešių mėnesių iki penkerių metų po dar vieno mirtino subadymo.

2022 metų vasarį šiauriniame Salonikų mieste per muštynes tarp konkuruojančių Salonikų „Aris“ ir PAOK klubų sirgalių buvo nužudytas 19-metis Alkis Kampanas (Alkis Kampanos).

Praėjusį mėnesį septyni kaltinamieji buvo pripažinti kaltais dėl jo nužudymo ir nuteisti kalėti iki gyvos galvos. Dar penkiems asmenims už bendrininkavimą skirtos daugiau kaip 19 metų laisvės atėmimo bausmės.

Per trejus metus vien tik Salonikuose tai buvo trečia mirtis dėl sirgalių smurto.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode