Parama dėkojame




teisejasNiujorko federalinis teisėjas pirmadienį atmetė Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ieškinį, kuriame teisėjas teigė, kad buvusi žurnalo skiltininkė buvusį Jungtinių Valstijų prezidentą apšmeižė po to, kai laimėjo bylą dėl seksualinio priekabiavimo prieš jį.

Gegužę D. Trumpas buvo pripažintas kaltu dėl seksualinio priekabiavimo prieš Elizabeth Jean Carroll (Elizabet Džin Kerol) Niujorko universalinėje parduotuvėje praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje, bet ne dėl jos išprievartavimo.

D. Trumpas stengėsi pasipriešinti 79 metų buvusiai žurnalo „Elle“ žurnalistei, birželį pateikdamas savo ieškinį, kuriame sakė, kad ji jį apšmeižė, nes, nepaisant civilinės bylos nuosprendžio, ir toliau pasakojo JAV žiniasklaidai, kad jis ją išprievartavo.

Tačiau apygardos teisėjas Lewisas Kaplanas (Liuisas Kaplanas) pirmadienį priimtame sprendime dėl ieškinio atmetimo tvirtino, kad E. J. Carroll teiginiai, jog D. Trumpas ją išprievartavo, yra iš esmės teisingi.

Po civilinės bylos nagrinėjimo D. Trumpui buvo nurodyta sumokėti E. J. Carrol 5 mln. dolerių (4,6 mln. eurų).

Jis neigia kaltinimus ir apskundė nuosprendį.

E. J. Carroll pareikalavo naujos žalos atlyginimo po to, kai kitą dieną po nuosprendžio civilinėje byloje D. Trumpas televizijos CNN eteryje ją iškoneveikė ją.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode