Parama dėkojame




Medikams paliekant ligonines A. Veryga kaltina sveikatos reformą

ligoninegyd235Medikams išeinant iš darbo Raseinių, Zarasų ligoninėse prezidento rinkimuose „valstiečių“ planuojamas kelti buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog dėl to kalta sveikatos reforma.

„Absoliučioje daugumoje atvejų – taip, nes ji katalizavo įvairiausius pokyčius“, – Žinių radijui penktadienį sakė parlamentaras paklaustas, ar dėl medikų paliekamų darbo vietų yra kalta sveikatos reforma.

„Čia gali atrodyti, kad tos situacijos yra be galo skirtingos, bet katalizatorius turi tam tikrą, sakykime, bendrą variklį, ir kai yra sakoma, kad čia yra susiję su politiniais pasikeitimais savivaldybėse, kad čia yra kažkokie, kaip sakoma, asmeniškumai, politiškumai. Tai aš tik noriu priminti, kad savivaldybėse rinkimai vykdavo visada. Ar jūs prisimenate kažką panašaus, kad anksčiau po rinkimų tokia apimtim bėgiotų medikai?“, – kalbėjo jis.

Liepos pradžioje Zarasų ligoninę paliko 12 medikų ir vadovas. Savo ruožtu Raseiniuose dalis medikų, abejodami konkurso į ligoninės direktoriaus vietą skaidrumu, pateikė prašymus išeiti iš darbo.

Tuo metu Vilniaus Centro polikliniką per pirmą šių metų pusmetį palikus 40 darbuotojų, iš pareigų atleistas jos vadovas.

„Jeigu žiūrėti į bendrą tendenciją, aš matau, kad sistema yra destabilizuojama“, – sakė A. Veryga.

„Manau, kad šitos įstaigos yra tiktai pradžia. Mano supratimu, tai yra tiesiog stūmimas medicinos į privatų sektorių“, – pažymėjo parlamentaras.

SAM nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode